Heb je nog vragen?

Schroom niet om contact met ons op te nemen via:

T:    010 450 40 71

Met 15 jaar behandelervaring staat de FortaGroep voor kwalitatief hoogwaardige zorg aangeboden door ervaren psychologen. Onze psychologen passen behandelingen toe waarvan uit onderzoek is gebleken dat deze het meest effectief zijn. Wij hebben een persoonlijke en positieve benaderingswijze. Onze behandelingen zijn kortdurend en gericht op verandering, altijd in overleg met jou. Het is niet voor niets dat cliënten onze zorg waarderen met een 8,8! Alle zorgprogramma's van de FortaGroep zijn vertegenwoordigd in de Digitale poli. De volledig online behandelingen zijn inhoudelijk vergelijkbaar met de behandeling op locatie.

Voor wie?

Bij de Digitale poli kun je terecht met diverse psychische klachten zoals stemming-, angst-, traumaklachten en in de omgang met kanker. Bij psychische klachten kun je denken aan overmatig piekeren, somberheid, depressie, sociaal angstig zijn, angst voor drukke plekken, paniekaanvallen en herbelevingen na ingrijpende gebeurtenissen. De digitale poli is niet geschikt voor mensen met een verslaving of een sterke zelfmoord wens. Wanneer wij geen passende zorg kunnen bieden worden alternatieve behandelmogelijkheden en adviezen besproken.

De Digitale poli is niet aan een locatie gebonden en laagdrempelig toegankelijk waar je ook bent. Dit is een groot voordeel: je krijgt hulp vanaf een plek waar je jezelf fijn en vertrouwd voelt. Het scheelt reistijd en een online behandelprogramma kun je volgen waar en wanneer je wilt, in je eigen tempo.

Steeds meer onderzoeken en ervaringen laten zien dat het met beeldbellen goed mogelijk is om een therapeutische relatie op te bouwen. Gelijkwaardige resultaten zijn gevonden voor online behandelingen in vergelijking met face to face behandelingen op de locatie bij angst- en stemmingsstoornissen. Inhoudelijk vergelijkbaar en even effectief, alleen de vorm is anders.

Hoe gaat het in zijn werk?

Aanmelden

Meld je hier aan voor de Digitale poli wanneer je een verwijzing hebt van je huisarts. Zonder verwijzing van je huisarts is aanmelden niet mogelijk.

Stap 2: Intakegesprek plannen

We nemen contact met je op en plannen een eerste en tweede online intakegesprek. Dit verloopt via Google Meet waarvoor je een persoonlijke link ontvangt. Hiermee kun je veilig videobellen en hoef je niets te installeren.

Stap 3: Intakegesprek

Tijdens de intakegesprekken kijken we samen naar jouw klachten, hoe deze zijn ontstaan, welke doelen je voor ogen hebt en of behandeling op de Digitale poli passend is.

Stap 4: Behandeling plannen

Indien de behandeling op de Digitale poli past bij jouw klachten wordt na de laatste intake de behandeling gepland.

Stap 5: Starten behandeling

De behandeling vindt online plaats via de E-Healthprogramma’s van Therapieland en via videobellen. We streven ernaar dat de vaste behandelaar een van jouw intakers is, een inmiddels voor jouw vertrouwd gezicht.

Online tools Digitale poli

Google Meet
De FortaGroep maakt gebruik van beeldbellen via Google Meet. Je ontvangt een persoonlijke link voor je afspraken waarmee je veilig kunt beeldbellen op je laptop, telefoon of tablet. Je hoeft hiervoor geen account aan te maken. Als je een online behandeling volgt is het belangrijk dat je dit op een rustige plek doet waar je niet gestoord kan worden. Zodat je optimaal kan profiteren van de behandeling. Wanneer je Google Meet voor de eerste keer gebruikt is het goed om ruim voor de afspraak te starten zodat je weet hoe het werkt en de afspraak op tijd kan beginnen.

Therapieland
Je behandeling vindt deels plaats via de online E-Healthprogramma’s van Therapieland. Het online behandelplatform van Therapieland is een beveiligde omgeving waar je kunt teruglezen waar je aan gewerkt hebt. Deze informatie blijft ook na de behandeling nog voor je beschikbaar. Er wordt uitleg gegeven over de klachten die je ervaart met duidelijke filmpjes en opdrachten. De behandelaar kijkt met je mee en geeft feedback. Je kunt lid worden van een lotgenotengroep. Een partner, vriend of familielid kan uitgenodigd worden voor een apart programma om uitleg en handvatten te krijgen.

MOOVD - Digitale EMDR
Wanneer je behandeling bestaat uit EMDR maken we gebruik van digitale EMDR van MOOVD. Deze nieuwe vorm van EMDR blijkt uit onderzoeken tot wel 30% sneller resultaat te geven! Meer weten? Kijk op https://moovd.nl/client-info/

Veelgestelde vragen?

Wie werken er op de digitale poli?

Op de Digitale Poli werkt een multidisciplinair team van ervaren behandelaren. Een klinisch psycholoog, een psychotherapeut, GZ-psychologen, psychologen en een psychiater vormen het team van de Digitale Poli met alle kennis in huis om je goed te helpen. Onze behandelaren werken vanuit cognitieve gedragstherapeutische behandelkaders, voor veel psychische klachten de aanbevolen behandeling, en hebben aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd als EMDR en schematherapie.

Wat zijn de voor- en nadelen van online therapie?

De Digitale poli is niet aan een locatie gebonden en laagdrempelig toegankelijk waar je ook bent. Dit is een groot voordeel: je krijgt hulp vanaf een plek waar je jezelf fijn en vertrouwd voelt. Het scheelt reistijd en een online behandelprogramma kun je volgen waar en wanneer je wilt, in je eigen tempo. Wanneer je geen rustige en veilige omgeving hebt waar er niemand kan meeluisteren is online therapie minder geschikt. Je bent tijdens de behandeling afhankelijk van de techniek en een stabiele internetverbinding. Mocht de techniek je in de steek laten, dan zal de behandelaar je telefonisch proberen te bereiken.

Hoe zorgen jullie voor een veilig privacybeleid?

Voor algemene informatie over privacy bij de FortaGroep klik hier https://www.fortagroep.nl/clienten/privacy/ Voor informatie over e-health en privacy klik hier https://www.fortagroep.nl/mijn-dossier/

Wordt een behandeling op de Digitale poli vergoed door de zorgverzekering?

Ja, de behandeling wordt volledig vergoed vanuit je basisverzekering. Wel wordt dit allereerst verrekend met het nog openstaand (vrijwillig) eigen risico.