Hoe ziet de training eruit?

De PMTO-training vindt plaats op het Kinder- en Jeugdcentrum van de FortaGroep in Schiedam*. Ouders en kind worden op verschillende momenten voor gesprek uitgenodigd op de Universiteit Leiden; voor het onderzoek, 6 maanden na het onderzoek en 18 maanden na het onderzoek. Er wordt vooral gekeken naar eigenschappen van het kind en de invloed van deze eigenschappen op behandeluitkomsten. Een beter inzicht in het ontstaan en voortduren van agressief en antisociaal gedrag en factoren die bijdragen aan behandelsucces, maakt een betere aansluiting mogelijk tussen kind en behandeling. Meer informatie over PMTO is te vinden op de website www.pmto.nl.

* In samenwerking met FortaGroep Kind & Jeugd doen de Universiteit Leiden en Universiteit Utrecht momenteel onderzoek naar factoren die samenhangen met gedragsproblemen bij jongens in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.

Andere vormen van therapie

Ook bieden wij andere vormen van therapie aan. Hieronder vindt u een overzicht van deze vormen van therapie. Onze werkwijze toetsen we voortdurend aan de meest recente inzichten in het vakgebied.